Nieuw in DriveWorks 17 – Deel 1: Design Automation

Ieder jaar tijdens DriveWorks World lanceert DriveWorks de nieuwe versie van de software. Tijdens DriveWorks World 2019 lanceerde CEO Glen Smith DriveWorks 17. Na het evenement heeft DriveWorks hierover verschillende webinars gegeven. Deze webinars kunt u terugvinden in de Webinar Library van DriveWorks.

In dit artikel is een samenvatting te vinden van de nieuwe functionaliteiten van DriveWorks 17, met betrekking tot Design Automation. Het betreft vernieuwingen in de Model Insight functionaliteit, de Model Rules sectie en nieuwe Generation Tasks.

Vernieuwingen in Model Insight in DriveWorks 17

Model Insight is een functionaliteit die al een aantal jaar geleden is toegevoegd aan DriveWorks Pro. Het is een handige manier om stap voor stap te bekijken hoe de modellen gegenereerd worden in Solidworks. Hierbij kunt u de generatie op ieder gewenst moment laten pauzeren en kunt u eventuele fouten gemakkelijker ontdekt worden.

In Model Insight zijn in DriveWorks 17 twee verbeteringen doorgevoerd. Deze worden hieronder besproken.

Reset knop om de generatie opnieuw te beginnen

Als u een probleem probeerde te ontdekken met behulp van Model Insight, moest u vóór DriveWorks 17 steeds opnieuw de module starten. In DriveWorks 17 is een reset knop toegevoegd. Hiermee kan het generatieproces snel opnieuw gestart worden.

Sneller overschrijven van aangemaakte files

Als u de reset knop gebruikt, zult u snel tegen de melding aanlopen dat het model wat u wilt gaan genereren eerder gegenereerd is. U kunt dan kiezen om het bestand te overschrijven of om het bestaande bestand te gebruiken (en dus niet opnieuw te genereren). Tot DriveWorks 17 kwam deze melding op bij elk te genereren model. Als u een hoop modellen genereert, kostte dit dus veel tijd. In DriveWorks 17 is het mogelijk om te kiezen om direct alle modellen te overschrijven of van alle modellen het al gegenereerde bestand te gebruiken. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd!

Vernieuwingen in Model Rules in DriveWorks 17

In de Model Rules sectie in DriveWorks vindt u de regels van de Solidworks modellen die gekoppeld zijn in uw DriveWorks project. Ook bij Model Rules zijn een aantal verbeteringen toegevoegd, waardoor u sneller kunt werken.

Vooraf ingevulde Project Filters

Vaak is de hoeveelheid regels zodanig groot dat het handig is om de regels te filteren op een bepaalde waarde, zodat alleen de regels in beeld komen die van belang zijn. Dit kan gedaan worden door een waarde in te typen waarop gefilterd moet worden, maar hiervoor kunnen ook filters gebruikt worden. In DriveWorks 17 zijn de filters al gedeeltelijk aangemaakt, waardoor u sneller kunt filteren.

Een snelle preview van Solidworks modellen

Om de herkenbaarheid van Solidworks modellen te vergroten, is in DriveWorks 17 een component preview toegevoegd. Als u met uw muis op een van de parts, assemblies of drawings klikt, wordt onderin het scherm direct een preview weergegeven. Deze preview bestaat uit een afbeelding van het model in Solidworks, informatie over het model en de gespecificeerde custom properties.

Nieuwe Generation Tasks in DriveWorks 17

Met behulp van Generation Tasks in DriveWorks kunnen bepaalde taken toegevoegd worden in het generatieproces van de modellen. Zo kunt u de generatie helemaal naar uw wens maken. In DriveWorks 17 zijn weer nieuwe Generation Tasks toegevoegd, om het u gemakkelijker te maken.

Nieuwe mate voor verbinden Coordinate Systems

Om twee modellen aan elkaar te verbinden kunt u natuurlijk gebruik maken van drie coincident mates. Maar het is een stuk gemakkelijker om modellen met elkaar te verbinden door middel van één enkele mate. Dit kunt u doen door twee coordinate systems te verbinden. Hiervoor is nu dus ook een nieuwe generation task gemaakt: Create coordinate system mate.

Voorbereiding op 3D printen

Ook heeft DriveWorks twee generation tasks toegevoegd aan de Solidworks powerpack. Met deze generation tasks kunt u uw model beter voorbereiden op het aanmaken van een STL-file voor het 3D printen. De nieuwe generation tasks heten: Insert a cavity in a part in an assembly en Insert a join feature in a part in an assembly. Ze gebruiken de cavity en de join functionaliteiten van Solidworks.

BOM exporteren

De Solidworks powerpack beschikte al over de generation Export Bom task. Hiermee wordt data uit de Solidworks BOM gehaald om te exporteren. Nieuw toegevoegd is het BOM-type, dat nu ook opgehaald kan worden uit Solidworks.

Tabellen exporteren naar tekstbestand

Ook nieuw in de Solidworks powerpack is de functionaliteit om verschillende tabellen vanuit de drawing te exporteren naar een tekstbestand. Met de Export drawing table generation task kunt u de general-, hole-, BOM- en revisiontable en de weldment cutlist exporteren.

Annotation verwijderen van Drawing

Tot slot is aan de Solidworks powerpack een generation task toegevoegd om een annotation te verwijderen van een drawing nadat deze gegenereerd is. Dit is de Delete annotation from drawing generation task.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *