Werkt uw engineeringsafdeling met Solidworks en wilt u uw engineers optimaal kunnen inzetten? Laat uw engineering dan automatiseren! Met Design Automation in DriveWorks wordt het tekenen van modellen in Solidworks geautomatiseerd. Door deze automatisering van engineering hoeven uw engineers alleen nog de gegevens van het product in te vullen.

ConfiCreate kan de automatisering van uw engineering voor u verzorgen. De engineering kan geautomatiseerd worden met behulp van DriveWorksXpressDriveWorks Solo of DriveWorks Pro. Welk pakket het meest geschikt is voor het automatiseren van uw engineering hangt af van uw situatie. Hierover kan ConfiCreate u adviseren (zie hiervoor ook analyseren bedrijfsprocessen).

Design Automation

Het tekenen van modellen in Solidworks wordt door middel van Design Automation in DriveWorks geautomatiseerd. Het automatiseren van het tekenen van modellen gebeurt door middel van het koppelen van regels aan de maten en andere eigenschappen van een basismodel. Als de configurator eenmaal af is dan kan de engineer de specificaties van het nieuw te tekenen product in de interface invullen. DriveWorks zorgt dan dat er een kopie wordt gemaakt van dit basismodel en verandert de waarden van het model zodanig dat het nieuwe model precies de specificaties heeft die zijn ingevuld door de engineer.