DriveWorks Pro

DriveWorks Pro is de meest uitgebreide versie van DriveWorks, waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Naast het automatiseren van de engineeringsprocessen met behulp van Design Automation, biedt DriveWorks Pro u ook de mogelijkheid tot het maken van een Sales Configurator.

Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden van DriveWorks Pro, voorbeelden van Sales Configuratoren en uitleg over de verschillende modules.

Wilt u gebruik maken van DriveWorks Pro, maar wilt u dit liever uitbesteden? ConfiCreate is gespecialiseerd in het bouwen van Sales Configuratoren met interactieve 3D preview, voor zowel uw engineering- en verkoopafdeling als op uw website voor uw klanten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, of lees hier meer over de diensten van ConfiCreate.

Bekijk hier een overzicht van de verschillende DriveWorks Pro modules.

Belangrijke features van DriveWorks Pro

Volledige automatisering van uw Solidworks bestanden

Maakt u gebruik van Solidworks PDM, MBD of CAM? Met DriveWorks Pro kunt u ook het gebruik van deze pakketten automatiseren. U kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van generation tasks. Hiermee kunt u per part, assembly of drawing aangeven dat bijvoorbeeld de MBD dimensions automatisch geplaatst moeten worden of dat een bepaald bestand ingecheckt moet worden in PDM.

Mogelijkheid tot een configurator op uw website

Met DriveWorks Pro kunt u gebruik maken van een online configurator waarmee uw verkoopafdeling, uw klanten en uw leveranciers hun producten kunnen configureren op hun pc, tablet of telefoon. Zo kunnen de gebruikers overal profiteren van de voordelen van de online configurator.

Interactieve 3D preview

Maak uw Sales Configurator af met een interactieve 3D preview. Hiermee kan de gebruiker direct het effect zien van de ingevoerde waarden van de sales configurator in een versimpeld 3D model van uw product. Het is zelfs mogelijk om de modellen te bekijken met behulp van Virtual Reality.

Koppelingen met andere bedrijfssoftware

Met DriveWorks Pro heeft u de mogelijkheid om de data van uw ERP en CRM systeem te koppelen aan de data van uw configurator. Doordat u de data niet steeds opnieuw hoeft over te typen tussen de verschillende systemen, minimaliseert u de kans op fouten en bespaart u tijd. Ook heeft DriveWorks Pro een koppeling met Solidworks PDM, waardoor de bestanden automatisch ingecheckt of naar een andere status veranderd kunnen worden.

Intelligente Workflow

Met behulp van de intelligente workflow in DriveWorks Pro kunt u precies controleren welke gebruikers en teams toestemming hebben om bepaalde acties uit te voeren. Ook kunt u regelen wanneer bepaalde documenten gegenereerd worden en de voortgang van het orderproces precies zo vormgeven als u dat wilt.

Genereer uw eigen documenten

Met DriveWorks Pro kunt u een uitgebreid scala aan bestandstypen laten exporteren, zoals Microsoft Word, Excel of HTML. Dit kan met de bestaande DriveWorks templates, of uw eigen geschreven (XML) templates, waarmee u uw documenten in uw eigen stijl kunt exporteren. Ook kunt u uw Solidworks parts, assemblies en drawings opslaan in verschillende bestandsformaten.

Dynamische Data

In DriveWorks Pro kunt u koppelingen maken met uw SQL databases en kunt u data importeren uit uw Excel, XML en textfiles. Ook kunt u gebruik maken van HTTP-aanvragen om live data op te vragen van bijvoorbeeld verzendkosten en materiaalkosten.

Klaar voor het web

Schaal uw DriveWorks Pro projecten gemakkelijk op met behulp van de DriveWorks web API en de support voor Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud.

Voorbeelden DriveWorks Live

Bent u benieuwd hoe een Sales Configurator er nu eigenlijk in het echt uit ziet? DriveWorks heeft een speciale website ingericht met previews van Sales Configuratoren. Klik op een van de afbeeldingen om de configurator uit te proberen of bekijk alle voorbeelden op DriveWorksLive.com. Of neem voor meer informatie over het gebruik van DriveWorks Pro vrijblijvend contact op.

Interactieve 3D preview

In de trailer preview kunt u een goed voorbeeld zien van een interactieve 3D preview en het doorlopen van een keuzeproces in een sales configurator.

Samenstellen van een layout

In de conveyor preview kunt u een layout maken van meerdere transportbanden achter elkaar. Een layout mogelijkheid in uw configurator zorgt ervoor dat een klant direct meerdere producten tegelijk kan bestellen, waarvan direct duidelijk is dat ze op elkaar aansluiten. 

Mogelijkheden van een webshop

In de preview van de machineonderdelen ziet u een voorbeeld van hoe een webshopmodule in uw Sales Configurator eruit zou kunnen zien. Klanten kunnen dan meerdere producten selecteren (ook niet-configureerbare producten).

De 4 Modules van DriveWorks Pro

DriveWorks Pro Administrator

De Administrator-module is vergelijkbaar met de licentie van DriveWorks Solo. In de Administrator omgeving wordt de configurator gebouwd, zowel voor de Design Automation als voor Sales Configuration. 

Deze licentie is de basislicentie die altijd nodig is voor het gebruik van DriveWorks Pro.

DriveWorks Pro User

De User-module is een pakket van 5 licenties die gebruikt kunnen worden door engineers en verkopers. Met deze licentie kan de configurator gebruikt worden, maar niet aangepast.

Deze licentie is nodig als er meer dan één persoon is binnen het bedrijf die gebruik wil maken van de configurator.

DriveWorks Pro Autopilot

De Autopilot-module kan op een apart systeem geïnstalleerd worden met een Solidworks licentie. De Autopilot genereert automatisch alle modellen die aangemaakt worden door de gebruikers van de Administrator/User/Live licentie. Zo hoeft de gebruiker niet steeds te wachten tot de modellen gegenereerd zijn, en kan hij gewoon doorwerken.

Deze licentie is handig als er gebruik gemaakt wordt van Design Automation, maar niet te missen als u een online Sales Configurator heeft.

DriveWorks
Live

De Live-module zorgt ervoor dat de Sales Configurator op elk apparaat te gebruiken is door middel van een web browser. Verkopers hebben hiermee de configurator altijd bij zich op hun mobiele devices en klanten kunnen online hun eigen producten configureren.

Deze licentie is nodig voor het gebruik van uw configurator in de webbrowser.