DriveWorks Solo

DriveWorks Solo is de eerste betaalde versie van DriveWorks, waarmee al direct een heel stuk meer mogelijk is dan met het gratis DriveWorksXpress. DriveWorks Solo is ideaal voor bedrijven die hun engineeringsproces willen automatiseren met behulp van Design Automation, maar nog geen behoefte hebben aan een Sales Configurator, of er nog niet te veel geld aan uit willen geven.

Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden van DriveWorks Solo, de gratis 30-daagse proefperiode en over wanneer het tijd is om over te stappen naar DriveWorks Pro.

Wilt u gebruik maken van DriveWorks Solo, maar wilt u dit liever uitbesteden? ConfiCreate kan uw Solidworks engineering voor u automatiseren met DriveWorks Solo. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, of lees hier meer over de diensten van ConfiCreate.

Bekijk hier een preview van de mogelijkheden van DriveWorks Solo.

Belangrijke features van DriveWorks Solo

Met DriveWorks Solo kunt u de maten, features, custom properties, advanced feature parameters en instances van uw Solidworks parts aansturen. Ook kunt u bepalen in wat voor bestandsformaat u de bestanden wilt exporteren, zoals STEP, DXF of 3D PDF. Verder zijn de mogelijkheden voor het vervangen van componenten uitgebreid en kunt u bestanden in een speciale bibliotheek opslaan om ze gemakkelijk opnieuw te kunnen gebruiken.

Aansturen Solidworks drawing

Een groot voordeel van DriveWorks Solo ten opzichte van de gratis versie DriveWorksXpress is dat u in DriveWorks Solo de mogelijkheid heeft om verschillende eigenschappen van de drawing aan te sturen. Zo kunt u bijvoorbeeld de schaal van de sheets aansturen zodat de views niet meer buiten de drawing kunnen vallen, en kunt u zorgen dat de maten altijd op dezelfde positie staan ten opzichte van het onderdeel. Bij het genereren van de drawing wordt bovendien een rapport aangemaakt, waarin alle informatie van de drawing waarden is opgeslagen.

Preview van het gespecificeerde model

In DriveWorks Solo kunt u tijdens het specificeren van uw model direct een preview laten weergeven van het model zoals u het op dat moment heeft gespecificeerd. Zo kunt u snel testen of het product eruit ziet zoals u verwacht had en dat er geen problemen optreden, voordat u het product definitief genereert. Het genereren van de preview gaat sneller dan het genereren van een model en u kunt de preview zelfs op automatisch instellen, zodat het model zich bijgewerkt wordt bij iedere aanpassing die u maakt.

Bepaal zelf waar uw model wordt opgeslagen

In DriveWorks Solo is het mogelijk om uw bestanden op te slaan op de locatie die u van tevoren aangeeft. U kunt hiervoor regels schrijven, waardoor eventueel zelfs automatisch nieuwe mappen worden aangemaakt in uw verkenner. Zo sluiten de bestanden gegenereerd door DriveWorks naadloos aan op uw normale routine voor het opslaan van bestanden. Ook heeft u de volledige controle over de naam van de bestanden. Kies er bijvoorbeeld voor om de specifieke eigenschappen zoals lengte en breedte in de bestandsnaam te verwerken.

Ontwerp uw eigen invoerformulier

Als u uw invoerformulier graag wilt verduidelijken met bijvoorbeeld (wisselende) afbeeldingen, of hem er gewoon wat aantrekkelijker uit wilt laten zien, dan heeft u aan DriveWorks Solo het juiste pakket. Bij de invoerfomulieren in DriveWorks Solo kunt u de zichtbaarheid van bepaalde onderdelen van het formulier aansturen met behulp van formules. Omdat het formulier in DriveWorks Solo uit meerdere pagina's bestaat, kunt u naar aanleiding van de keuzes die gemaakt worden door de gebruiker zorgen dat ze bepaalde pagina's wel of niet te zien krijgen. Ook kunt u foutmeldingen laten weergeven als er een fout is gemaakt in de specificatie, waardoor de gebruiker niet verder kan totdat hij alles juist heeft ingevuld.

Gebruik statische tabellen in DriveWorks Solo

In DriveWorks Solo kunt u gebruik maken van statische tabellen. U kunt hierin bijvoorbeeld lijstjes met eigenschappen maken voor in dropdown menu's, zonder dat u ze steeds uit hoeft te typen. Zo minimaliseert u de kans op fouten door middel van typfouten of het niet aanpassen van een waarde op meerdere locaties. Ook kunt u met de 60 verschillende tabelfuncties bepaalde gegevens op laten zoeken in de tabel. Zo voorkomt u te lange if-statements in uw formules.

Genereer uw eigen documenten

Wilt u automatisch een offerte en begeleidende brief laten exporteren als het model wordt gegenereerd? In DriveWorks Solo zit de mogelijkheid inbegrepen om verschillende documenten te laten aanmaken bij het genereren van uw modellen. Zo is het ook mogelijk om een BOM (Bill of Materials) aan te laten maken, met de onderdelen die u graag aan de klant wilt laten zien. Dit alles wordt weer met regels aangestuurd, zodat de documenten altijd kloppen met het model zoals het getekend is.

Overstap naar DriveWorks Pro

Als u eenmaal een tijdje gebruik maakt van DriveWorks Solo, is de kans aanwezig dat u bepaalde functies mist en graag over zou willen stappen naar een uitgebreidere variant van DriveWorks. Maar wanneer is het tijd om over te stappen naar DriveWorks Pro?
 
  • Als u de configurator ook voor verkoop wilt kunnen gebruiken en een koppeling wilt maken met uw CRM of ERP systeem
  • Als u een koppeling wilt maken met Solidworks PDM, CAM of MBD
  • Als u een interactieve 3D preview van uw model wilt weergeven in de configurator
  • Als u een Sales Configurator op uw website wilt plaatsen
  • Als u koppelingen wilt maken met uw Excel documenten of gebruik wilt maken van calculatietabellen binnen DriveWorks

Probeer 30 dagen gratis!

DriveWorks biedt u de mogelijkheid om DriveWorks Solo 30 dagen gratis uit te proberen. Binnen deze tijd kunt u een simpele configurator bouwen en de functionaliteiten van het programma testen, om vervolgens te kunnen bepalen of het past bij uw specifieke wensen en producten.

Om te kunnen testen kunt u via deze link een DriveWorks account aanmaken en gratis de software downloaden. Wilt u niet zelf een 

Gratis 30-daagse proefperiode DriveWorks Solo

Stap 1

Maak een account aan

Maak een nieuwe account aan voor de DriveWorks community (of log in met een bestaand account).

Stap 2

Download DriveWorks Solo

Vraag een 30-daagse licentie aan en download DriveWorks Solo van ‘My Account’.

Stap 3

Klaar voor gebruik!

Voer de licentiecode in in de add-in in Solidworks en test DriveWorks Solo gratis 30 dagen. Probeer ook eens de gratis DriveWorks Solo voorbeeldprojecten uit.