DriveWorksXpress

DriveWorksXpress is de gratis instapversie van DriveWorks die in elke Solidworks licentie standaard inbegrepen zit. Het gebruik van DriveWorksXpress is een ideale manier om de simpelste modellen automatisch te laten genereren binnen Solidworks en bekend te raken met de basisfunctionaliteit van DriveWorks.

Op deze pagina vindt u informatie over DriveWorksXpress Activatie, Certificering en over wanneer het tijd is om over te stappen naar DriveWorks Solo.

Wilt u gebruik maken van DriveWorksXpress, maar wilt u dit liever uitbesteden? ConfiCreate kan uw Solidworks engineering voor u automatiseren met DriveWorksXpress. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, of lees hier meer over de diensten van ConfiCreate.

Hoe werkt DriveWorksXpress?

Als u een Solidworks model heeft wat u steeds opnieuw moet tekenen of kopieert en daarna de maten aanpast, dan is dit model geschikt om te automatiseren met behulp van DriveWorksXpress. 
 • Hiervoor laadt u eenmalig een basismodel in in DriveWorksXpress.
 • Vervolgens gaat u bepalen welke maten en features u wilt kunnen aansturen. Deze maten en features legt u vast in DriveWorksXpress.
 • Daarna vult u de user interface met de gevraagde maten en features.
 • Tot slot koppelt u de maten uit het model die u heeft vastgelegd aan de vragen in de user interface. Dit kunnen direct dezelfde maten zijn, maar u kunt hier ook simpele formules voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld Lengte = 2 x Breedte

Uw project is dan klaar voor gebruik. Als u de user interface invult maakt DriveWorksXpress een kopie van het originele bestand en past van deze kopie de gespecificeerde maten aan. 

Voor meer informatie over het gebruik van DriveWorksXpress neem vrijblijvend contact op of volg de DriveWorksXpress tutorial

DriveWorksXpress Certificering

Als u aan een potentiële werkgever wilt laten zien dat u DriveWorksXpress beheerst, is het mogelijk om u gratis te certificeren. Dit is een eenvoudig proces van 3 stappen:

 1. Volg de DriveWorks Xpress tutorial
 2. Neem deel aan de online test
 3. Breid uw kennis uit met de DriveWorksXpress Sample Projects

Binnen 3 uur bent u DriveWorksXpress gecertificeerd!

Overstap naar DriveWorks Solo

Als u eenmaal het gebruik van DriveWorksXpress onder de knie heeft, is de kans groot dat u bepaalde functies mist en graag over zou willen stappen naar een uitgebreidere variant van DriveWorks. Maar wanneer is het tijd om over te stappen naar DriveWorks Solo?
 
 • Als u niet steeds de bestanden uit de hoofdmap wilt hoeven verplaatsen naar de juiste map.
 • Als u graag materialen of kleuren wilt kunnen aanpassen in DriveWorks.
 • Als u een preview wilt zien van het geconfigureerde model, voordat u hem genereert.
 • Als u componenten wilt kunnen vervangen.
 • Als u gebruik wilt maken van tabellen.
 • Als u de modellen ook wilt kunnen exporteren in STEP, STL, PDF, DXF etc.
 • Als u aanpassingen wilt kunnen maken in de te exporteren Drawing.

Activatie DriveWorksXpress in 3 stappen

Stap 1

Open DriveWorksXpress

Open Solidworks, klik boven in het menu op Tools > Xpress Products > DriveWorksXpress

Stap 2

Vraag activatiecode aan

Klik op de link naar My.SolidWorks.com/xpress en log hier in met uw MySolidworks account (Heeft u deze nog niet? Neem contact op met uw Solidworks Reseller). Kopieer de DriveWorks Xpress activatiecode.

Stap 3

Klaar voor gebruik!

Ga terug naar Solidworks, plak de activatiecode in de productcode box en klik op OK. DriveWorks Xpress is nu klaar voor gebruik!